20 Aralık 2011 Salı

Sevdirdiğin Kadar Sevilirsin



Bazen çok özlersin. Yanında olsun istersin, gece uyurken hayal edersin. Nefesini içine çeker derin bir of çekersin. Sessizliği hüzünlü şarkıların bozar. Gözünden akan damlalarda bulursun onu. Sabah ezanları okunurken dalarsın uykuya. Ayrı yataklarda, ayrı şehirlerde, aynı kalpte birbirinize sarılıp uyuduğun zamanlar gelir aklına. Akan her damlada hiç değişmeyen o yüz.. Göz kapaklarına kadar kazıdın onu çünkü.


Konuşursun kendi kendine; "onun için atmıyorsa bu kalp neden hala atıyor?". Kim demiş kalbin asıl görevinin kan pompalamak olduğunu. Kalp onu sevmek için var. Ciğerlerin onun kokusunu içine doldurmak, ellerin onun ellerini ısıtmak, dudakların pembe çikolataların tadına varmak için yaratılmıştır. Anatomin değişir var mı ötesi?


"Şarkıların gözü kör olsun" dersin kendi kendine. Şarkılar verir sevginin karşılığını. Ondan görmediğin, göremediğin sevgiyi başkalarının sevgisiyle bir araya gelen kelimelerle doyurursun kalbini. Gözlerinin tetiğine o müzik basar, ağlarsın.


Çok mu şey istedin? Sadece senin için atan bir kalp, içini ısıtan bir ses. Aynılarını vermeye hazırdın oysaki. Ama o da başkası için hazırdı değil mi? Mutluluk o kadar yakın, bi o kadar uzakta.


Bazıları aşkının şiddetinden korkar. Alışmış olduğu yalnızlığı bozan birinin tekrar yalnızlığın acı veren köşelerine itmesinden korkar. Karanlıkta kaybolmaktan, gözyaşlarını pijamasının kollarıyla silecek kadar yalnız olmaktan korkar. Ne yani! "ben yapmamki" deme! Hiç mi bırakıp gitmedin kimseyi? Gitmedim deme kendini kandırırsın. İnsan isteyerek ya da istemeyerek kendince sebeplerden dolayı gidiyor malesef. İstemeyerek gittiysen elbet pişman olup geri dönüyorsun.


Hayat herkese eşit davranmıyor. Bazıları hep mutlu, bazıları hep mutsuz. Ama yine onla mutlu olursun. O kadar zaman geçer ama hep onu seversin be. Başkaları olur. Bu doğanın kanunu. Hiç kimse onun kadar sevilmez.


Aşk acısı çekiyorsan tek suçlu sensin aslında çünkü "Sevdiğin kadar sevilirsin" derler ya; YALAN! Sevdirdiğin kadar sevilirsin ötesi yok. Sevdirdim, seviliyorum. Sevenden eminim. Ama acı çekmeden de büyüyemezsin unutma.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hayatı Ertelemek

Gemide, otobüste giderken meraklı gözlerle baktığımız, bir gün gideyim dediğimiz yerler olmuştur hep. Bi' deniz fenerine, bi' dalgak...