31 Aralık 2011 Cumartesi

Aşkın Düğmeleri



Aşk on saniye yaşar demiştim. Evet hala öyle aslında. Zaten mesela o on saniyeden sonrasında yaşatabilmek. Bi insana fotoğraflarını merak edip göz gezdirdikten sonra bile aşık olabilirsin. İşte o 10 saniye geçer de senin içinde hala saf bi sevgi varsa koş peşinden asla bırakma. Aşk peşinden koşunca, içinde o garip hissi beslediğin kişinin ummadık anlarda karşısına çıkınca güzel. 


Yeni yıl geliyor ve herkes yeni yıla girerken eski sevgilisinden mesaj geleceğini düşünüyor. Koca bi yıl seni takmamış birinin senenin son anlarında aklına gelebileceğini düşünecek kadar zavallı olmayı bırak. Aşk havada buram buram kokuyor. Kalbini kanalizasyondan çıkar ve biraz temiz aşk doldur içine. 1 kere aşık olmaz insan. 1 kere çok aşık olur sadece. Gerisi rutindir. Aşk insan için. Sevdikçe hissedersin yaşadığını. 


Her şey geçer hayat kalır. Hayatına anlam yüklemeye devam et. Çok yaşamıyosun bari çok sev. Sevdirdiğin kadar seviliyosan insanlardan soğutma kendini. Mutlu ol, mutlu et. Ne için yaşıyoruz ki şu dünyada? Sabahtan akşama kadar çalıştığın ders, akşamın bi saati çıktığın işin; mutluluğa ulaşmak için değil mi? 


Çikolatadan daha tatlı gelen sevdiğine bi yazı yaz. O mutlu olmasa bile sen mutlu olacağına inan. Ki o da mutlu olacaktır kesin. İnsanları mutlu etmeye bak. Zırvalıyo muyum? Hayır. Tozpembe bakma hayata. Hiç bişey o kadar kolay değil. 


Her şey geçer hayat kalır, ölüm bizi alır. İşte bu yüzden geride bırakılan hayrat çeşmelerinden daha değerli insanların kalbine yaydığın sevgi. Ömrünün son zamanlarına gelmiş bi amcanın nasihatleri gibi bunlar farkındayım. Ve o kadar çok duyuyoruz ki sevgiyi, mutluluğu. Ama niye olamıyoruz? 


Bize küçüklüğümüzden beri matematiğin, fiziğin, kimyanın çok zor olduğunu söyledi bütün büyüklerimiz. Bu yüzden bize de zor geliyo. O büyüklerimiz bize sevmenin, mutlu olmanın çok kolay, aşkın ise ayıp olduğunu söylediler. Biz sevgiyi mutluluğu çok hafife aldık ve peşinden koşmadık, aşk ayıp dediler diye aşkın yakasını bırakmadık. Şimdi düşün, farkedeceksin. Aşkın yakasını tutman işe yaramaz. Bir araya getirip sevgi ve mutlulukla düğmelersin. İki yakanın bir araya gelmesi dileğiyle, mutlu yıllar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hayatı Ertelemek

Gemide, otobüste giderken meraklı gözlerle baktığımız, bir gün gideyim dediğimiz yerler olmuştur hep. Bi' deniz fenerine, bi' dalgak...